Fruktkorg i Umeå

De flesta företags och arbetsplatsers framgång beror helt på hur bra medarbetarna fungerar. Och för att kunna prestera på jobbet måste man må bra. Även om färsk frukt inte är hela lösningen så är vi säkra på att det bidrar till en bättre arbetsplats. Med iCarriers fruktkorg kan du se till att alltid ha färsk frukt på jobbet. Det är ett positivt inslag för såväl medarbetare som besökare på kontoret. Vi ser alltid till att vara flexibla och komponera en fruktkorg som passar just din arbetsplats, men har du koll på de vanligaste frukterna?

Bananer

Både goda och mättande

Bananen är faktiskt ingen frukt, utan ett bär. Cirka 150 miljoner ton bananer exporteras årligen och det största exportlandet är Indien med en femtedel av all export.  Bananer är rika på vitamin B6, kalium och järn. De är dessutom helt fria från kolesterol. Studier visar att den som äter en banan om dagen löper mindre risk att drabbas av astma. Men den främsta anledningen till att ha bananer i din fruktkorg är kanske att de är både goda och mättande.

Apelsiner

En riktig C-vitaminbomb

Apelsinen är en framodlad hybrid som inte förekommer naturligt. Ursprunget är sydostasiatiskt och namnet apelsin betyder äpple från Kina. Idag är dock Brasilien den största apelsinproducenten. Den närbesläktade blodapelsinen är ofta lite sötare. Apelsinen är en riktig C-vitaminbomb som dessutom sänker blodtrycket och motverkar problem med matsmältningen.

Äpplen

Svenska äpplen

Äpplen har odlats i tusentals år och det finns ett otal antal varianter. I Sverige förekommer en hel del egen odling, men även import. För att få de bästa äpplena jobbar man normalt sett med ympning av träden. Äpplen är en bra C-vitaminkälla och det är en frukt som äts året om, även om hösten är den bästa säsongen på svenska äpplen. De vanligaste varianterna är astrakan, Ingrid Marie, Gala och Granny Smith. Äpplen är ofta basen i en bra fruktkorg.

Välkommen till iCarrier, när du vill ha färsk frukt på jobbet.

Fruktkorg med bananer, apelsiner, äpple, päron och vindruvor.